Идва ли краят на “Game of Thrones”?

От HBO първоначално са планирали сериалът да продължи 10 години

Идва ли краят на “Game of Thrones”?
256 ~ 1 мин. четене

Почитателите на един от най-обичаните сериали със сигурност ще се зарадват на новината, че поредицата на HBO ще продължи поне още няколко години. От компанията обаче заявиха, че първоначално са планирали историята да продължи 10 години, но изглежда ще бъде съкратена до 8 сезона.

На среща на Асоциацията на телевизионните критици в Бевърли хилс, Калифорния, програмният директор на HBO Майкъл Ломбардо е оповестил, че продуцентите на сериала по фентъзи епос поредицата "Песен за огън и лед" на Джордж Р. Р. Мартин планират още три сезона след наскоро приключилия пети. Според него след 6 сезон през 2016 г., поредицата може да продължи само още 2 години.

Ломбардо допълва, че лично той ще бъде много доволен, ако историята продължи и след това: "Надявам се продуцентите на сериала да променят мнението си", заявява той пред Асоциацията на телевизионните критици. Потенциалът на “Game of Thrones” да бъде на екран 10 години, изглежда все по-малко вероятен на този етап.

Запитан за възможността за сериал, предшестващ хронологично историята, програмният директор е отговорил, че има "огромно количество сюжетен материал" за подобен проект.

Game of Thrones стана най-гледаният сериал в историята на телевизия HBO, задминавайки популярната поредица "Семейство Сопрано". Средната гледаемост на петия сезон чрез всички платформи за излъчване достигна 20 милиона зрители на епизод. През месец юли, т.г., когато бяха обявени претендентите за телевизионните Оскари и награди Еми, сериалът “Game of Thrones” получи 24 номинации, в това число и за най-добра драма. 

Коментари: 0