Мтел с нов изпълнителен директор

Александър Димитров ще бъде новият шеф на компанията

Мтел с нов изпълнителен директор

Александър Димитров ще бъде новият главен изпълнителен директор на Мтел. Промяната влиза в сила от 1 октомври 2015 година. Той ще поеме поста от Танасис Кацирубас, който реши да напусне Мтел след 5 години и половина в Telekom Austria Group.

Александър Димитров работи в телекомуникационната индустрия от 15 години. В момента е главен търговски директор на Виваком. Г-н Димитров е заемал редица ръководни позиции, включително и главен изпълнителен директор на Германос Телеком България, преди да се присъедини към екипа на Виваком през ноември 2008 година. Той е завършил Техническия университет в София с магистърска степен по електрически машини и съоръжения.

Танасис Кацирубас е главен изпълнителен директор и главен маркетингов директор на Мтел от 1 октомври 2013 г. Под ръководството му компанията стартира DTH услугата на компанията и модернизацията на мрежата, която вече е готова за въвеждането на 4G LTE технологията и подписа първото споразумение за национален роуминг в България. Танасис Кацирубас има повече от 20 години опит в телекомуникационната индустрия.

„Събитията от последната седмица – подписването на първото споразумение за национален роуминг в страната и придобиването на blizoo, показват амбициите ни да затвърдим лидерската позиция на Мтел на българския пазар", каза Алехандро Платер, главен изпълнителен директор на Telekom Austria Group от 1 август 2015 година.

Коментари: 0