IKEA отваря 50 нови магазина в цял свят тази година

Според източници в новите магазини ще има услуга – наемане на мебели

IKEA отваря 50 нови магазина в цял свят тази година

Снимка: Pixabay

1184 ~ 1 мин. четене

Гигантът в мебелната индустрия IKEA ще отвори рекорден брой нови магазини тази година въпреки увеличаващият се интерес към пазаруването онлайн.  Шведската компания и нейните франчайзополучатели ще отворят 50 магазина по целия свят, включително във Великобритания.

От IKEA уточниха за Economic.bg, че към момента не се планира отваряне на нови магазини в България, след като през септември oтвopи нoвият ĸoнцeптyaлeн мaгaзин във Bapнa - в тъpгoвcĸи цeнтъp Dеltа Рlаnеt Маll, който зaмeни cъщecтвyвaщия Цeнтъp зa пopъчĸи нa бpaндa в ĸpaймopcĸия гpaд.

Джеспър Бродин, шеф на Ingka Group, франчайз компания, която управлява по-голямата част от магазините на Ikea, обяви пред BBC, че вследствие на пандемията и карантината много хора са започнали подобрения в домовете си.

 „Очаквахме постепенно нарастване на нашия бизнес след отварянето на нашите магазини, които бяха затворени заради пандемията. Нашите нагласи обаче бяха абсолютно погрешни – още от първия ден отчетохме огромен интерес към магазините“, отбелязва Бродин.

В момента IKEA има над 420 магазина в 52 дърави. Въпреки че не са представени официални подробности за това как ще изглеждат новите магазини, според източници запознати с въпроса, те вероятно ще имат „студия за планиране на кухня“ и услуги за наемане на мебели, предава Finantial Times.

Подкрепи Economic.bg