Имотите в Англия ще поевтинеят рязко при Brexit

Агенции вече предлагат да се откажете от покупката на имот, ако не сте доволни от резултатите на референдума

Имотите в Англия ще поевтинеят рязко при Brexit

Имотите във Великобритания ще поевтинеят с минимум 10% до 18% до 2018 година, ако страната излезе от Европейския съюз. Преговорите за търговско споразумение със страните-членки на ЕС също ще са много трудни, заяви днес британският финансов министър Джордж Озбърн. Той е сред делегатите на срещата на финансовите министри на страните от Г-7, която се провежда в Япония.

Процентът в спада на цената на имотите би означавал загуба на около £55 500, ако приемем, че средната цена на имот в Кралството е £292 000.

"Ако оставим Европейския съюз, това ще има незабавен икономически шок и ще удари финансовите пазари. Хората няма да знаят какво бъдеще ги очаква“, коментира още Озбърн. По думите му, в дългосрочен план страната и хората в нея ще са по-бедни.

"Ако напуснем ЕС, ще разполагаме с две години за преговори по излизането от общността с останалите 27 страни членки. Ще трябва да преговаряме за нови споразумения с тези 27 европейски страни и в същото време да сключим над 50 търговски сделки със страните, които са извън Европа, но имат специални договорености с ЕС", допълни Озбърн.

Агенции за недвижими имоти ще предлагат на инвеститорите шанса да се откажат от покупката на парцел или имот, ако не одобрят резултатите от предстоящия референдум.

Това е поредното предупреждение от Даунинг стрийт, което ясно показва прогнозите за сериозни последствия, ако избирателите решат да напуснат ЕС. Озбърн вече заяви, че домакинствата ще бъдат по-зле финансово и милиони работни места ще бъдат изложени на риск, докато Дейвид Камерън заяви миналата седмица, че Brexit може да застраши мира в Европа.

Коментари: 0