Защо Германия е най-добрата страна в света?

Страната е една от най-популярните световни миграционни дестинации

Защо Германия е най-добрата страна в света?

Допитване до 16 248 души от 36 държави в 4 региона (Америка, Азия, Европа, Близък Изток и Африка) показва 60-те най-добри за живот държави в света. Докладът е на U.S. News and World Report, съвместно с Wharton School на Университета на Пенсилвания и BAV Consulting. Подреждането се базира на различни категории, сред които възможности за предприемачество, качество на живот, политическа сила и власт, културно наследство и др.

Първото място заема Германия. Тя е лидер в класацията заради "силната си икономика, влиянието, което има в света и заради фокуса си върху ключови глобални проблеми", се посочва още в доклада.

Мнозина все още асоциират Германия с Втората световна война, но канцлерът Ангела Меркел значително помогна на 80-милионната нация да излезе от сянката на миналото си и да се превърне отново във водеща световна сила. Германия се нарежда високо в класацията по отношение на световно лидерство и грижа за гражданите, доказателство за което е последователността на Ангела Меркел, касаеща бежанската криза и дълговете на Гърция. Неслучайно списание Time ѝ връчи наградата „Личност на годината“ за 2015 г.

Германия е най-гъсто населената държава в Европейския съюз, притежаваща една от най-силните икономики в света и държава с огромна роля в международната общност. Добро управление, силна средна класа, висок жизнен стандарт - тези показатели превръщат Германия в международен връх, показа проучване на Световния икономически форум.

Германия работи за социална пазарна икономика - отворен пазарен капитализъм, който също носи определени гаранции за социални услуги. Германия е една от водещите вносители и износители по света. Тя успява чрез услуги, които включват индустрии като телекомуникации, здравеопазване и туризъм, които допринасят за огромен дял от икономиката на страната. Промишлеността и селското стопанство са други важни сектори на икономиката.

Германия притежава високо квалифициран приток на работната сила. Страната е една от най-популярните световни миграционни дестинации. Германия притежава високо квалифициран приток на работната сила. Страната е една от най-популярните световни миграционни дестинации. Въпреки това безработицата в Германия и тази година остана на рекордно ниски нива, по данни на федералната агенция по заетостта. Делът на безработни е 6,3%, непроменен спрямо ноември 2015 г., което е най-ниската стойност от обединението на Германия насам. Благоприятните икономически условия доведоха заетостта в Германия до най-високите й нива от над 25 години.

И докато Обединените нации провъзгласиха Норвегия за най-добрата държава в тяхната класация през декември 2015 г., забележителното на това проучване е, че то гледа отвъд количествените оценки на хиляди анкетирани.

Коментари: 0