Инициативен комитет издига Радев за втори мандат

По думите на Илияна Йотова в следващия парламент ще има повече от 121 читави хора

Инициативен комитет издига Радев за втори мандат

Снимка: БТА

2042 ~ 2 мин. четене
Таня Германова Автор: Таня Германова

Инициативен комитет ще издигне кандидатурата на Румен Радев и Илияна Йотова за предстоящите президентски избори. Това обяви днес вицепрезидентът Илияна Йотова по време на официално посещение в Свищов. По думите ѝ в него ще участват хора с най-различни политически цветове, но сред тях водещ ще бъде цветът на България.

По думите на Йотова в следващия парламент ще има повече от 121 читави хора, които да съставят правителство и да се обединят около 5-6 приоритета, за които всички говорят, и с много бързи темпове те ще бъдат изпълнени. 

Вицепрезидентът коментира и новия политически проект на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев, като по думит ѝ той ще привлече младите хора, които търсят своята реализация. Тя благодари за подкрепата от двамата служебни министри в предишния кабинет, но уточни, че е добре да се види не само старта на проекта им, а и неговото продължение.

Нека да видим и програмата, с която ще излезе. Нека да видим и листите, които ще бъдат направени, и тогава ще бъда по-категорична в заключенията си. Към днешна дата, това което ми се иска да им кажа, е да не разочароват българските граждани и с действително силния старт, който имаха като служебни министри, да продължават напред", допълни тя.

"Промяната означава много. Понякога си мисля, че много лесно употребяваме думи като "почтеност", като "промяна", но те задължават много и носят след себе си много отговорности. Много се надявам един ден тази партия, ако стане част от българския парламент, да запомни онова, с което тръгна, да търси широка коалиция, защото почтени хора има в целия политически спектър и да събере онези хора, които действително могат да създадат алтернативата, за която говорим с президента вече 4 години - за промяна на страната в посока на това да си върнем държавността, да има законност, ред и справедливост за всички", каза още Йотова.

Според вицепрезидента от първите заявки, които са дали Петков и Василев, партията им ще бъде по-скоро центристка по модела на партията "Франция напред" на Еманюел Макрон и "Граждани в Испания".

Тя подчерта, че с Радев не биха искали да бъдат инструмент в ръцете на политическите партии. Затова още в края на януари декларирали желанието си да се кандидатират за втори мандат.

Подкрепи Economic.bg