Италия забрани пътуванията за Коледа и Нова година

Ски пистите също остават затворени до 7 януари

Италия забрани пътуванията за Коледа и Нова година

Снимка: БТА

Италия забранява пътуването между регионите от 21 декември до 6 януари. „Ясно е, че това ще бъде Коледа, която е различна от останалите, но ще бъде не по-малко автентична“, каза италианският премиер Джузепе Конте.

Забраната ще се отнася и за гражданите, които пътуват до свое второ жилище в друга област. На 25 и 26 декември, а също така и на 1 януари, ще бъдат забранени пътуванията и между различните общини в Италия.

Остава в сила вечерният час от 22:00 до 05:00 ч, като в новогодишната нощ той ще продължи до 07:00 ч.

Ресторантите в някои региони на страната, тези, които се намират в жълтия регион (с умерен риск) могат да работят до 18:00 ч, но в останалите региони – със среден и висок риск, те могат да работят само в режим на доставки по домовете.

Ски пистите остават затворени до 7 януари. Строгите мерки срещу COVID-19 бяха обявени на фона на най-високия брой смъртни случаи за ден от началото на пандемията - за 24 часа са починали 993-ма души.

Трябва да избегнем трета вълна, която би могла да започне през януари и която не би била по-малко сериозна от първите две. Не трябва да сваляме гарда, заяви Конте, цитиран от BBC.

Коментари: 0