Изчезна пътнически самолет с 69 души на борда (обновена)

Полетът от Париж до Кайро се изгуби над Средиземно море

Изчезна пътнически самолет с 69 души на борда (обновена)
Автор: Илия Лазаров

Пътнически самолет на авиокомпанията EgyptAir  изчезна по време на полет. Той пътува по линията от Париж до Кайро с 69 души на борда – 59 пътници и 10 екипаж, съобщават световните медии.

Самолетът Airbus A320 е излетял от летище Шарл де Гол малко след 23:00 ч. местно време. 3 часа и 40 мин. по-късно той се изгубва от радарите.

Летателният апарат изчезва докато е над Средиземно море, около 40 минути преди да кацне на египетска земя. Той е летял на 11 км височина и тъкмо е щял да навлезе във въздушното пространство на арабската държава. Самолетът вероятно е паднал в Средиземно море, съобщиха от египетската агенция по гражданска авиация.

 Сред 69-имата пътуващи 30 са египтяни, 15 французи, 2 иракчани, останалите са от Великобритания, Белгия, Португалия, Судан, Алжир и Чад. На борда е имало 1 дете и 2 бебета, съобщиха от авиокомпанията. 

Засега не е ясна причината за изчезването. Появиха се информации, че екипажът е съобщил за дим, излизащ от пилотската кабина, преди да бъде загубена връзката. Според други, самолетът не е подавал сигнал за бедствие. Това е бил 5-ият полет за деня на летателния апарат.

Египетските власти вече изпратиха специализирани екипи, които претърсват района. Гърция също се включи в претърсването с 2 самолета и кораб.

От авиокомпанията са настанили семействата на пътниците на летището в Кайро и са им осигурили преводачи, лекари и всякакви необходими услуги.

Френското правителство се събира на извънредно заседание, за да обсъди ситуацията и възможните действия.     

Очаквайте подробности по темата в следващите часове.

Коментари: 0