Изкуственият интелект на Microsoft предсказа победителите на Оскарите

Миналата година прогнозите се оказаха на 87% верни

Изкуственият интелект на Microsoft предсказа победителите на Оскарите

Постера на \"Рома\" на Алфонсо Куарон

Снимка: IMDB

Bing прогнозира, че "Рома" ще спечели "Оскар" за най-добър филм. Търсачката на Microsoft е използвала своя интелигентен алгоритъм за прогнозиране, за да предскаже победителите в наградите на филмовата академия, които ще бъдат връчени тази неделя, 24 февруари 2019 г.

Филмът, режисиран от Алфонсо Куарон и с участието на Ялица Апарисио, е определен като фаворит за спечелване на статуетката с 23% шанс.

„Рома” е и водещият участник при тазгодишната награда за най-добър режисьор и има 79% вероятност да спечели наградата според Bing.

Търсачката също така прогнозира, че "Рома" ще спечели най-много Оскари тази година, тъй като е силен претендент за четири категории, които включват Най-добър филм (23%), Най-добър режисьор (79%), Най-добър чуждоезиков филм (83%) и най-добра операторска работа (51%).

"Фаворитката" - режисиран от Йоргос Лантимос - се очаква да спечели три Оскара - за най-добър оригинален сценарий (35%), най-добър дизайн на костюми (42%) и най-добър дизайн на продукция (36%).

Ролята на Рами Малек като легендарния Фреди Меркюри в "Бохемска рапсодия" пък е предвиждането за Оскар за най-добра мъжка роля с 42% шанс.

Глен Клоуз с 34% шанс е силен претендент за наградата за най-добра актриса, но Оливия Колман (32%), която спечели Златния глобус за най-добра актриса в музикална или комедия за изпълнението си във "Фаворитката", диша зад врата на звездата от "Фатално привличане".

Песента "Shallow" на Лейди Гага и Брадли Купър от "Роди се звезда" най-вероятно ще бъде хит на наградите със 73% шанс да спечели Оскар за най-добра оригинална песен. Втора е песента All The Stars на Кендрик Ламар и SZA от "Черната пантера" със само 10% шанс.

Прогнозите за миналата година бяха 87.5% точни, като Bing позна 21 от 24-те раздадени награди.
Коментари: 0