Изолацията ни подтиква да работим повече

С въвеждането на работата от вкъщи по два часа допълнително са започнали да работят във Франция, Испания и Кандата

Изолацията ни подтиква да работим повече

Снимка: Unsplah

2018 ~ 1 мин. четене

Един от плюсовете на работата от вкъщи е, че се спестява времето за път, когато се налага да работите в офис. Това обаче означава, че неволно прекарвате повече часове пред лаптопа, съобщава CNBC.

Проверка на сървърната активност установи, че средният работен ден се е увеличил с три часа в САЩ от средата на март, когато повечето компании по света започнаха да въвеждат така нареченият „хоум офис“ (работа от вкъщи) заради разпространението на коронавируса.

По два часа допълнително са започнали да работят във Франция, Испания и Кандата. В Холандия, Дания, Белгия и Австрия пък средният работен ден се е увеличил с един час. В една от най-засегнатите страни в Европа от коронавируса, Италия, средният работен ден остава непроменен.

Експерти твърдят, че причина за удължаването на работния ден е първоначалната адаптация на хората към новия начин ан работа и определянето на границите между професионалните задължения, които има през деня и личните такива. Седенето с часове пред лаптопа без да се става обаче е непблагоприятно нито за здравето на човек, нито за неговата продуктивност. Ето защо е добра идея да си правите кратки почивки през работния ден, за да подобрите продуктивността си и да свикнете с новя метод на работа.

Подкрепи Economic.bg