Израел затвори границата с Египет

Има предупреждения за нови терористични атаки

Израел затвори границата с Египет

Израелските власти затвориха преминаването през Таба на границата с Египет и призоваха гражданите си да напуснат Синай поради заплахата от нови терористични атаки, съобщава AP. Министърът на разузнаването и транспорта Кац заяви, че правителството е получило информация за предстоящи терористични атаки. Границата все още е отворена за тези израелци, които възнамеряват да се върнат от Египет.

Синай традиционно е популярна дестинация за израелските туристи, особено около Пасха. През последните години обаче Израел приканва гражданите си да избягват този район, където действат ислямистки бунтовници.

Вчера в Египет имаше две експлозии в християнски църкви по време на литургии за Връбница. Загинаха повече от 40 души. След атаките Израел призова гражданите си, намиращи се на Синайския полуостров, да се върнат. Отговорност на атентатите пое терористичната групировка „Ислямска държава”.

Днес по южната част на Израел бе изстреляна ракета от Синай, предаде Ройтерс. Ракетата се е взривила в поле в района на Ешкол, близо до границата с ивицата Газа. Според армията няма пострадали, нито щети, но според полицията е ударен парник.

Коментари: 0