Къде се сбъдват желания?

Чудодейните места в България са много, поне според тези, които вярват в тях

Къде се сбъдват желания?

Руската църква, пещерата на Иван Рилски и пещерата Леденика – ако вярвате, знайте, че там се сбъдват желанията.

Заключено на сигурно място в сърцето или написано на лист хартия в джоба, съкровено желание има всеки човек. А мястото за поръчки – към вселената.

Стотици писма всеки ден получава архиепископ Серафим в Руската църква в София. Въпреки че не е светец, хиляди вярват, че мощите му са чудотворни и му пишат с надежда, че ще сбъдне желанията им.

„Случаи на изцеление имало още докато архиепископ Серафим бил жив. Казвал на хората, които ходели при него, че след смъртта му ще продължи да им помага. Призовавал ги един ден да му оставят бележки. Така, след като починал, поток от хора започнал да се стича в криптата”, разказва архимандрит Филип, настоятел на храм "Св. Николай", цитиран от Нова Тв.

Мечтите се сбъдвали и в пещерата на свети Иван Рилски. Вярва се, че той сбъдва най-съкровените ни желания, но само ако успеем да минем през дупката на входа.

„Свидетелство за любовта на свети Иван Рилски към нашите немощи и желанието му да ни помага е все повечето и повечето чудеса, които се случват и всички тези бележки, които хората, които идват тук, оставят горе на аязмото и на пещерата”, разказва йеромонах Мойсей.

Според преданието там дори камъните не са случайни. Те пазят бележките ни с цената на всичко.

Каменната плоча на Преподобна Стойна, пещерата Орлова чука и мостът на желанията в морската градина във Варна са само част от останалите чудодейни места у нас. Поне според тези, които вярват в тях.

Коментари: 0