Какво не знаем за тапиоката
Този десерт се среща все по-често и започва да навлиза в нашата кухня

~ 1 мин.
Чували ли сте за тапиока? Тези от вас, които някога са опитвали тапиока, знаят, че това са мъничките, малки перли, намерени в купата пудинг. Или може би по-големите, все още дъгообразни топчета,
които се използват за различни десерти.
Но не много хора знаят какво представляват тези малки бисери - от какво са направени или откъде идват. Представяме ви някой от най-любопитните факти за историята и използването на този продукт.
Но не много хора знаят какво представляват тези малки бисери - от какво са направени или откъде идват. Представяме ви някой от най-любопитните факти за историята и използването на този продукт.
- Тапиока е зърнест продукт, получен от маниока.
- Отглежда се предимно в Югоизточна Азия, за да се произвеждат продукти от юфка до фармацевтични продукти.
- Основно се култивира и яде в тропически райони.
- Тя е ценена заради способността си да расте в ниско-хранителни почви и да се прибира бързо.
- Има голяма кулинарна гъвкавост и може да се използва в десерти, да се добавя към супи или други ястия.
- Тапиоковото брашно е много популярно. Използва се като сгъстяващ агент в много храни.
- Тайланд е най-големият производител на тапиока.
- Най-полезната част на това растение е коренът, който е груб, с цилиндрична форма и кафяв цвят.