Караянчева отпусна още малко пространство на журналистите в парламента

Засега председателят на Народното събрание отказва да осигури пълен достъп до кулоарите, както беше преди

Караянчева отпусна още малко пространство на журналистите в парламента

Снимка: Красимир Свраков

След множество критики от страна на българската и европейската асоциация на журналистите, както и след две петиции от страна на колегите, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева склони да извади журналистите от „клетката“ и да им отпусне още малко пространство за работа в парламента. От днес те ще имат достъп до „Клуба на народния представител“, за да могат да задават въпроси на депутатите.

Караянчева оправда ограничаването на достъпа на журналистите с епидемичната ситуация и липсата на достатъчно пространство в Партийния дом, който ГЕРБ превърнаха в Народно събрание от новия политически сезон.

„Очевидно контактите с народните представители през пиарите им явно не се получава. Не искаме да пострада качеството на работата на журналистите. Имате достъп до пленарна зала, до трибуната за брифинги. От днес ще отворим турникета който е над нас, където е клуба на народните представители, за да имате достъп и до тази зона. Ще направим баджове, за да се отличавате. Ще ви помоля да носите маски“, каза Караянчева.

Журналистите по време на брифинга поискаха председателя на Народното събрание да ги допусне до кулоарите, както беше в другата сграда. Но тя каза, че това ще се прави постепенно, тъй като течал още ремонт и нямало достатъчно място.

Коментари: 0