Карта на нападенията в Париж

Най-много са жертвите на концерта в \"Батаклан\"

Карта на нападенията в Париж

Снимка: TFI

4352 ~ 1 мин. четене

Жестоките нападения снощи във френската столица Париж бяха съсредоточени в един район. Терористичните актове бяха извършени едновременно на шест места.

Петте точки, в които атакуваха терористите, са в 10-и и 11-и район на столицата. Шестата атака бе на стадион "Станд дьо Франс", където френският национален отбор имаше приятелски мач срещу Германия. По време на футболното събитие присъстваше и президентът Франсоа Оланд. Точно пред него бяха взривени бомби на двама атентатори самоубийци.

Най-много жертви от снощните атаки имаше на концерта в "Батаклан", на който присъстваха около 1500 души. Официално броят на жертвите до момента е 87. По последни данни броят на загиналите е 147, а около 180 са ранени и настанени в различни болници в Париж. 80 от тях са в тежко състояние и не се знае дали ще оживеят.

Към момента самоличността на атентаторите все още не е ясна. 8 терористи са загинали, като 7 от тях при самоубийствени нападения. Осмият е убит от силите за сигурност при щурма на концертна зала „Батаклан“.

Има много големи съмнения, че има още няколко атентароти, които са в неизвестност. Поради тази причина службите за сигурност и Министерство на вътрешните работи във Франция предпочитат да не дават информация. 

Подкрепи Economic.bg