Китайските потребители се обединяват зад Huawei

В социалните мрежи тръгна кампания в защита на местния технологичен гигант

Китайските потребители се обединяват зад Huawei

Снимка: БТА

3983 ~ 1 мин. четене

Китайските потребители подкрепят Huawei, обвинявайки САЩ в „тормоз над компанията”, а някои потребители в социалните медии казват, че ще се откажат от продуктите на Apple и ще купят от китайския технологичен гигант.

САЩ наскоро засилиха натиска върху Huawei, поставяйки компанията в черен списък, който изисква от американските фирми да получат лиценз от правителството преди да купят китайско телекомуникационно оборудване. Този ход заплашва да намали доставката на ключови компоненти на Huawei за компании в САЩ.

Google също обяви преди дни, че ще прекрати някои сделки с Huawei. Но САЩ намалиха някои от тези ограничения, като предоставиха 90-дневен срок на американските фирми да продължат да работят с Huawei, включително и Google.

Китайските потребители в социалните мрежи, много от които често са патриотично настроени към местните марки, се сплотяват зад Huawei. Хаштаг в мрежата на Weibo, който се превежда като „чиповете на Huawei не трябва да разчитат на американската верига за доставки“, има почти 50 милиона коментара и споделяния.

Някои потребители казват, че сега искат да купят продукти на Huawei вместо тези на Apple, съобщава CNBC.

Коментари: 0