Китайци направиха велоергометър-пералня

Така докато спортувате вкъщи, може да изперете дрехите си

Китайци направиха велоергометър-пералня
4304 ~ 1 мин. четене

Китайска компания създаде практичен велоергометър, в който е монтиран барабан на малка пералня и тя пере прането, докато въртим педалите на място.

Новият продукт носи търговската марка The Bike Washing Machine. За разлика от традиционните велоергометри, при този предното въртящо се на място колело е заменено от барабан от пералня.

Разработката е дело на специалисти от университета "Далян". С новия уред потребителите могат да се поддържат във форма, като в същото време пестят електричество от пералнята, като я задвижват с педалите, съобщават бТВ и БТА.

Във велоергометъра е монтирано и динамо, което произвежда електричество при извършването на упражнения, което се натрупва за съхранение в специални акумулатори. Конструкторите обаче не изясниха дали водата може да се изпомпва автоматично от барабана като при традиционните перални.

Създателите на уреда изтъкват, че той пести място, когато хората не разполагат с много площ за отделна пералня и велоергометър. Уредът може да се използва и в отдалечените зони на Китай, които още не са електрифицирани.


Пералнята велоергометър работи на два цикъла. Първият е 10-минутен и при него се слага прането, заедно с препаратите. След това водата се източва, и се пристъпва към втория 10-минутен цикъл на изплакване.Подкрепи Economic.bg