Ключови партньори на САЩ могат да бъдат освободени от мита

Доналд Тръмп подписва днес документ за налагане на мита върху вноса на стомана и алуминий

Ключови партньори на САЩ могат да бъдат освободени от мита

Снимка: БТА

1300 ~ 1 мин. четене
Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще подпише днес документ за налагане на мита върху вноса на стомана и алуминий, предаде Ройтерс, като се позова на добре осведомен източник, според когото церемонията е планирана за 15:30 ч. (22:30 ч. българско време).

Мексико, Канада и други страни може да бъдат освободени от планираните от президента Доналд Тръмп мита върху вноса на стомана и алуминий в Съединените щати, обяви по-рано говорителката на Белия дом Сара Сандърс, цитирана от Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че един такъв ход е възможно да смекчи удара на фона на заплахите за ответни мерки и мрачни икономически прогнози.

Изключенията ще бъдат направени "случай по случай" и "страна по страна", подчерта Сандърс. Броени дни по-рано от Белия дом бе обявено, че няма да има изключения, припомня АП.

Ройтерс отбелязва, че в края на работния ден вчера борсовите индекси и доларът са възстановили по-голямата част от своите загуби в сряда, след като стана ясно, че Тръмп може да направи изключение от митата за ключови партньори на САЩ като Мексико и Канада.
Подкрепи Economic.bg