Най-популярните марки автомобили по света

Вижте какви коли харесват хората в различните държави

Най-популярните марки автомобили по света

Toyota продължава да е най-популярната марка автомобил в света, според интернет търсачката Google. Справка за това какъв интерес предизвикват различните брандове в хората направи изданието Topspeed.

В повечето европейски държави най-популярни са марките BMW и Volkswagen. У нас пък най-предпочитани са германските коли- BMW и Mercedes-Benz.

Подобни са и предпочитанията на съседните ни държави, като изключение прави Румъния, където хората търсят предимно местната Dacia и Volkswagen. Според Google в Норвегия предимнство имат Tesla, в Швеция – Volvo, а във Финландия - BMW и Volkswagen.

В Япония пък най-голямо е търсенето на автомобилите на BMW, докато в Китай – на Tesla. В Югоизточната част на Азия пък предпочитанията са към автомобилите на Honda. В Австралия начело отново е Toyota, докато в Нова Зеландия най-популярни са колите на Mitsubishi.

Toyota е най-търсената марка кола и в Африка, но на места хората избират BMW и Mercedes. Лидер по търсене в Северна Америка отново е Toyota като цяло, но на места се конкурира с Ford. В Южна Америка пък много популярни са колите на Chevrolet и Hyundai.

Коментари: 0