Дисплей от графен - последната иновация в технологиите

Дисплеят от графен е изключително тънък, но същевременно по-здрав и по пластичен

Дисплей от графен - последната иновация в технологиите

Голяма част от китайската индустрия се състои от компании, които по-скоро изпълняват поръчки или имитират чужди продукти. Но напоследък се забелязва тенденцията все по-голяма част от тях да разработват собствени продукти и технологии, които могат да се считат като пробив в света на иновациите.

Една подобна компания - Guangzhou OED Technologies, прави сериозна заявка за развитието на преносимата техника. Те са създали дисплей на основата на графен. Новото изобретение ще бъде използвано за първо в четци на е-книги, но потенциалът му може да промени и облика на смартфоните. 

Дисплеят от графен е изключително тънък, но същевременно по-здрав и по пластичен. Това е достатъчно, за да се превърне в предпочитан материал за производството на екрани. Друго предимство на иновативната електронна книга, са по-добрите показатели за пропускане на светлина, тоест бъдещите дисплеи ще се отличават с по-висока яркост, съобщава technews.bg.

Графенът се получава от въглерод, който е много по-евтин от елемента индий, с когото се правят сегашните е-книги. Разработчикът Guangzhou OED Technologies планира да комерсиализира своето изобретение и да пусне завършен продукт в рамките само на една година.

Коментари: 0