Кой е най-богат в актьорската гилдия

Отговорът определено ще ви изненада

Кой е най-богат в актьорската гилдия

Гърц и Реслър

Снимка: НБА

5438 ~ 3 мин. четене

Всяка година излиза списък с най-високоплатените актьори в света и той обикновено съдържа обичайните заподозрени като Робърт Дауни младши и Дуейн Джонсън. Рядко обаче този списък кава кои са най-богатите актьори в света.

Всеки може да има година на блокбастър, но това не означава, че ще оглави списъка с най-богатите актьори в света. Очевидно актьори като Том Круз, Брад Пит и Робърт Де Ниро трупат състояние от десетилетия. Други, като Арнолд Шварценегер и Джордж Клуни, също се радват на продължителна актьорска кариера, но също така имат приходи и извън развлекателната индустрия, което допринася за нетното им състояние.

Кой е най-богатият актьор в света? Отговорът може да ви изненада, пише CelebrityNetWorth.

Джак Никълсън е един от ветераните на Холивуд. Той обаче не е най-богатият актьор в света. Въпреки участията си в класики като The Shining, As Good As it Gets и One Flew Over the Cuckoo's Nest, нетното състояние на Никълсън от 400 милиона долара е с около 2,6 милиарда долара по-ниско от това на най-богатия актьор в света.

Джордж Клуни не е само успешен актьор, той е и умел бизнесмен. През 2013 г. Джордж и предприемачите Ранди Гербер и Майкъл Мелдман основават Casamigos Tequila. Тримата първоначално лансираха марката като частен лейбъл, за да раздават текила на приятели и семейството си. Те превърнаха марката в публичен лейбъл през 2013 г. На 21 юни 2017 г. тримата се съгласиха да продадат Casamigos на алкохолния конгломерат Diageo за 1 милиард долара. Бяха им изплатени 700 милиона долара в брой, плюс 300 милиона долара бонуси, които ще бъдат изплатени въз основа на бъдещите цели. Ако приемем, че разделянето на три на първоначалните 700 милиона долара, то преди данъци делът на Клуни става около 230 милиона долара. След данъците той ще е около 150 милиона долара. Това отрежда на Клуни нетно богатство от 500 милиона долара, която е с 2,5 милиарда долара по-ниско от това на най-богатия актьор.

Том Круз е един от най-високоплатените актьори в света от 80-те години насам. Той е един от първите актьори, които редовно получава 20 милиона долара или повече на филм, още от 90-те години. Той участва в някои от най-доходоносните филмови франчайзи на всички времена. Всички филми на Круз са изкарали повече от 9 милиарда долара. Обикновено Круз получава и други приходи от филмите. С нетно богатство от 570 милиона долара той е един от най-богатите актьори в света, но все пак пада с над 2,4 милиарда долара спрямонай-богатия актьор.

Най-богатият актьор в света започва кариерата си в ситкома Square Pegs през 80-те години. Тя също участва в Diff'rent Strokes, The Facts of Life и Family Ties. В средата на 80-те тя стана известна с ролите си в Less Than Zero и The Lost Boys. В началото на века тя е номинирана за награда „Праймтайм Еми“ за изключителна гост актриса в комедийния сериал за Али Макбийл. Най-богатият актьор в света се казва Джейми Гърц.

През 1986 г. тогава 21-годишната Джейми се запознава с Тони Реслър. Тя е в разгара на актьорската си кариера и печели много повече пари, отколкото той, когато се запознават. Реслър тогава е на 27 години и работи в Drexel Burnham Lambert - финансовата фирма, която се срина четири години по-късно в резултат на поражението, което нанесе кралят на джънк облигациите Майкъл Милкен. Двойката се жени през 1989 г. Но не предполагайте, че Гърц се ожени за богатото момче -  всъщност Реслър се жени за богатото момиче. След като Drexel Burnham Lambert се срива, Реслър тъси работа на Уолстрийт, но решава да остане в Ел Ей в името на кариерата на Гърц. По онова време тя работи както във филми, така и в телевизията. Не минава много време обаче, когато доходите на Реслър настигат и надминават тези на Гърц. През 1990 г. той е съосновател на дружеството за частен капитал Apollo Global. През 1997 г. той стартира своята изключително успешна компания Ares Management.

Към този момент Apollo Global има над 300 милиарда долара активи под управление, а Ares Management има повече от 136 милиарда долара. Реслър притежава приблизително 33% от собствения капитал на фирмата. Джейми и Тони имат дял в отбора от НБА Атланта Хоукс. Те също притежават миноритарен дял в пивоварна в Милуоки бяха мажоритарен собственик на „Доджърс“.

Джейми и Тони са изключително активни филантропи. Те последователно се класират сред най-щедрите знаменитости в света и понякога са донор №1 за благотворителност сед знаменитостите по света. Те са членове-основатели на Painted Turtle Camp, организация, която организира къмпинги за деца с хронични и фатални заболявания . Двамата имат нетно състояние от 3 милиарда долара.

Коментари: 0