Кой е най-добрият цвят за смартфон

Вижте предпочитанията на потребителите

Кой е най-добрият цвят за смартфон
232 ~ 2 мин. четене

Съществуват достатъчно производители на смартфони, които предоставят разнообразни възможности за избор на модели с памет от 16GB до 128GB, както и конфигурации с различни процеси и RAM памет. Компаниите също така отдавна не се ограничават само до класическите бял и черен цвят на телефоните, тъй като продават версии със златен, зелен, син, сив, розов или кафяв цвят. 

От своя страна те вярват, че всеки от тези нюанси отговаря по най-добър начин на различните предпочитания на всеки човек, но разбира се не всички от тях се радват на голяма популярност сред потребителите. 

От AndroidPit проведоха интересно проучване, в което искат да разберат кои от тях се харесват най-много сред собствениците на смартфони и респективно кои се радват на най-малък интерес, пише Digital.bg. 

Никак не е изненадващо, че най-предпочитаните цветове на устройствата са белия и сивия, които срещат одобрение сред 99% от анкетирате. 

Любопитното е, че следващия нюанс е синия, който не привлича вниманието само на едва 2% от потребителите. 

На другия полюс е розовия цвят, който единодушно е избран за най-неподходящия за смартфон, като една четвърт от тях го определят като такъв.

Моделите с класически бял цвят не допадат на 6% от участниците в изследването, като при златния и червения нюанс тези стойности са съответно 7% и 9%. Новите Rose-Gold смартфони на производителите не срещат одобрение сред 11% от хората, като 14% от тях не биха си купили устройството, което е синьо, а 17% не харесват видя на кафяв корпус в бъдещия си смартфон. Данните са интересни, тъй като по най-добър начин илюстрират каква е нагласата на потребителите към възможностите, които компаниите им предоставят.

Подкрепи Economic.bg