\"Кока-Кола\" търси 130 служители за новия си развоен център

Целта на компанията е да привлече млади студенти, опитни ИТ архитекти и висококвалифицирани специалисти

\
15231 ~ 2 мин. четене

Директорът на новия Развоен център за информационни технологии на компанията Кока-Кола в София Желязко Петров представи възможностите за професионална реализация в Центъра пред студенти в Техническия университет в София. В края на 2017 г. компанията анонсира, че София е избрана за основаването на Регионален IT развоен център, който ще предоставя услуги за Европа, Близкия Изток и Африка и за редица глобални инициативи на компанията Кока-Кола.

Това ще бъде вторият по големина и обем на предоставяните услуги център, като част от световната структура за информационни технологии на Кока-Кола, която включва развойни центрове в САЩ, Мексико, Сингапур и др. Чрез неговото откриване компанията планира да отвори 130 нови работни места, като предостави редица възможности за обучение, развитие и кариерно признание на своите служители. 

Целта на компанията е да привлече млади студенти, опитни IT архитекти и висококвалифицирани талантливи хора, които ще имат възможността да създават интелигентни технологии на глобално ниво.

„Искаме да предоставим възможности за успешна кариера в България, както и за сътрудничество с високо квалифицирани иновативни екипи от целия свят", коментира Желязко Петров, директор на Развойния център за информационни технологии в София.

По време на своето посещение Петров представи основните сфери на дейност на Развойния център - софтуерни решения за системен анализ и разработване на програми, анализ на данни, мобилни приложения, обучения, роботика, инфраструктурна и информационна сигурност, както и технологични решения за маркетингови, финансови и технически функции на компанията. Центърът е партньор и с българските офиси на водещи компании като SAP, ATOS и Microsoft и планира да разшири партньорската си мрежа.

„Ние не решаваме технологични проблеми, а използваме технологиите, за да разрешаваме бизнес проблеми. Нашата мисия е да създадем гъвкавост и мащаб на бизнеса чрез най-съвременните дигитални платформи, за да можем да предоставим възможност на Кока-Кола и на партньорските ни компании да се възползват от най-добрите глобални услуги в сферата“, добави директорът на Центъра.

Системата на Кока-Кола има дълга история в България и нейното присъствие и инвестиции са неразделна част от местната икономика. Днес системата на Кока-Кола в България осигурява 40% от работните места в сферата на производство на безалкохолни напитки и е пряк работодател на 2 100 души, като общото въздействие върху заетостта е 19 200 работни места, представляващо 0.6% от работната сила в страната. От 2002 г. в България са изградени две модерни съоръжения за производство на напитки и минерална вода в градовете Костинброд и Банкя. През годините на успешна дейност в България Кока-Кола е инвестирала над 550 милиона долара в българската икономика.

Откриването на новия IT развоен център в София потвърждава както виждането на компанията Кока-Кола за перспективите в България, така и ангажимента й за по-нататъшно разширяване на дейността ѝ у нас.

Подкрепи Economic.bg