Колко пари изкарват за час големите технологични милиардери и знаменитостите

Когато става въпрос за пари, някои хора са отделна категория сами по себе си

Колко пари изкарват за час големите технологични милиардери и знаменитостите

Когато става въпрос за пари, някои хора са отделна категория сами по себе си. От бизнесмени и технологични магнати до знаменитости и спортисти, "Бизнесинсайдър" разгледа доходите на 16 от най-богатите и известни хора в Америка и изчисли колко пари изкарват на час.

За да се изчисли почасовата ставка, изданието използва данни от годишните печалби на компаниите, които предприемачите управляват и са акционери, както и данни за нетното богатство на всеки отделен участник въз основа на оценките на Forbes. Данните са от 2017 и 2018 г. После сумата е разделена на 8760 - часовете в годината, за да се получи почасовата ставка.

Джеф Безос, Марк Зукърбърг и Алис Уолтън са тримата, които единствени изкарват повече от 1 милион долара на час, благодарение на техните годишни приходи за милиарди.

Безос, който е най-богатият човек на света със състояние от над 150 млрд. долара, печели по $4 474 885 на час. За да се видят нещата в перспектива, това е приблизително 157 пъти средната годишна заплата на работещите в Amazon, която е $28 466.

Останалите шестима в списъка на милиардерите (вижте на снимката) печелят шестцифрени суми на час - от Уорън Бъфет, който изкарва $958 904 на час, до Мег Уитман, бивш главен изпълнителен директор на Hewlett Packard, която прави по $102 739 на час.  Лари Пейдж от Google е в средата на списъка с $924 567 на час.

От списъка със знаменитости начело е Джордж Клуни, който прави по $27 283 на всеки 60 минути. Това не е изненада, като се има предвид, че той е най-високоплатеният актьор в класацията на "Forbes" за 2018 г. 

Кайли Дженър не е далеч зад Клуни, с почасови приходи от $19 006. Това означава, че Дженър изкарва една средна заплата в САЩ от 45 552 долара, според данните на Бюрото по трудова статистика, само за 2,38 часа.

Елън Деженерис, Леброн Джеймс, Тейлър Суифт и Бионсе са единствените хора в списъка, които печелят четирицифрена сума на час - но това все пак е повече, отколкото повечето хора правят само за един месец.

Първите трима печелят между $9 000 и $10 000 на час, като Бионсе е последна с почасови приходи от $6 849.

Коментари: 0