Колко скъпи са най-скъпите iPhone модели по света

На места цената на някои от моделите достига близо 2000 долара

Колко скъпи са най-скъпите iPhone модели по света

Снимка: БТА

7392 ~ 1 мин. четене

Новите iPhone модели – XS и XS Max, са сред най-скъпите телефони, които човек може да си купи изобщо. Когато миналата година Apple представи юбилейния iPhone X, му постави нечуваната дотогава цена от 999 долара, а през тази година компанията лансира и малко по-голямо устройство за 1100 долара.

Цената обаче явно не плаши потребителите и много от феновете на марката демонстрират готовност да плащат крупни суми само и само да се сдобият с любимия флагман.

Любопитно е как се котират най-актуалните iPhone модели на Apple на различни места по света, предвид че гореспоменатите цени са такива само за американския пазар. Заради спецификите на международното ценообразуване на места сумата за някои от смартфоните може да достигне близо 2000 долара.

В таблицата по-долу са посочени цените на трите iPhone модела – X, XS и XS Max, в няколко различни държави. От данните личи, че телефоните на Apple продължават да са сравнително по-скъпи извън САЩ.

Впечатление прави, че в Русия например тазгодишният iPhone XS е с близо 100 долара по-евтин от миналогодишния iPhone X. Най-близо до американските цени пък са тези в Япония.

Разликата в крайната цена в различните държави се дължи на динамиката във валутните курсове, както и на това, че някои страни включват в нея предварително данъчно облагане, докато на вътрешния пазар в САЩ такива тежести липсват. 

Коментари: 0