Компания пуска „умни“ bitcoin банкноти в Сингапур

В обращение ще бъдат пуснати банкноти от 0.01 и 0.05 bitcoin

Компания пуска „умни“ bitcoin банкноти в Сингапур

Снимка: Pixabay

2198 ~ 1 мин. четене
Производителят на банкноти за цифрови активи Tangem обяви пускането на „умни“ физически bitcoin пари. Засега те ще се използват в магазина Megafash Suntec City в Сингапур. 

Според компанията този инструмент улеснява циркулацията на криптовалути по подобие на размяната на хартиените пари. Засега в обращение ще бъдат пуснати банкноти от 0.01 и 0.05 bitcoin. 

Това е първата материална форма на популярните дигитални активи. Банкнотите идват със специален чип (S3D350A на Samsung), който позволява на потребителите да ги управляват.  

„Умните“ bitcoin банкноти приличат на добре защитените хартиени пари, изтъкват от Tangen и добавят, че използването им не изисква сложни приложения. Достатъчно е човек да има телефон, поддържащ NFC (near field communication) технология за безжичен пренос на данни. Това предполага лесно и бързо удостоверяване, че банкнотата е валидна. Прехвърлянето на собствеността върху банкнотите е анонимно и мигновено, твърдят от Tangem.

Tangem оперира в Хонконг и Швейцария, а научно-изследователската дейност на компанията е ситуирана на места като Тайван, Израел и Русия. Любопитно е, че към екипа на стартъпа наскоро се е присъединил Виджай Сонджи, който преди това е бил 5 години старши вицепрезидент и шев на звеното по иновации във Visa. 

В Tangem активно работят по разработването на хардуерно-софтуерна платфрома с идеята, че по този начин ще насърчат масовото приемане на блокчейн технологията. 
Коментари: 0