Конферентен разговор София-Москва за \"Южен поток\"

Наши министри трябваше да пътуват до Русия, но спешни ангажименти отложили срещата

Конферентен разговор София-Москва за \

Проектът „Южен поток“ ще бъде тема на обсъждане в предстоящия телефонен разговор между министъра на енергетиката Теменужка Петкова и руския й колега Александър Новак. Очаква се разговорът да бъде проведен в петък, съобщават от енергийното ведомство.

По-рано министрите Божидар Лукарски и  Теменужка Петкова са написали писмо, в което казват, че искат официален отговор от руския енергиен министър Александър Новак за проекта "Южен поток". Вчера е получено писмо, че Новак кани двамата министри на 18 и 19 декември в руската столица, каза началникът на кабинета на Лукарски Филип Кирев пред Дарик. Поради ангажименти на министър Лукарски, е била командирована заместничката му Даниела Везиева, както и енергийният министър Теменужка Петкова, обясни Кирев.

"Днес получихме отговор от Новак, че поради спешни ангажименти не може да ги приеме и предлага да се направи конферентна връзка и да се говори с него по тези въпроси", обясни шефът на кабинета на Божидар Лукарски.

На въпрос дали инициативата за разговорите по "Южен поток" идва от руска или от българска страна, Киров каза, че първото изпратено писмо е било от страна на България и в него е поискана официална позиция от Русия за проекта.

Коментари: 0