Коя е най-добрата закуска?

Отговорът на диетолозите може да ви изненада

Коя е най-добрата закуска?
4544 ~ 1 мин. четене

Всеки от нас има своя идея за перфектната закуска, която да е питателна, но здравословна, и да ни зареди с енергия от сутринта.

Според най-новите проучвания на диетолозите обаче,  най-добрата закуска е далеч от зърнените закуски или препечена черна филийка. И това е... шоколадовата торта.

Експертите по хранене се позовават на скорошни изследвания за ползите на какаото и как то въздейства върху човешкото тяло.

Какаото и черният шоколад са много полезни за конгнитивните функции на мозъка като абстрактно мислене, запаметяване и концентрация.

Шоколадът носи много енергия на тялото, тъй като е високо калоричен. Ако на закуска се консумира в умерени количества, това би донесло на човек много повече енергия, отколкото стандартните закуски.

Според Лиз Москоу, експерт по храните, шоколадът е най-подходящ за закуска именно заради тези свойства на какаото.

Друго изследване посочва, че шоколадът е полезен за хора, които искат да отслабват. Учените съветват той да се консумира сутрин на закуска, тъй като по това време на деня метаболизмът е най-активен.

Въпреки ползите от сладкото изкушение, експертите припомнят, че консумирането на големи количества захар и мазнини остава опасно за тялото.

Подкрепи Economic.bg