КРИБ: Разкрийте убийството на Антов или си вървете

От работодателската организация настояват за по-бързо разследване и разкриване на извършителите

КРИБ: Разкрийте убийството на Антов или си вървете

Снимка: Стоян Йотов

460 ~ 3 мин. четене
Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) изпрати отворено писмо, адресирано до премиера Бойко Борисов и вътрешния министър Румяна Бъчварова, с апел за разкриване извършителите на убийството на шефа на модна къща "Агресия" Александър Антов.

От работодателската организация питат "Защо ни е нужно МВР" и "Защо бюджетът прахосва над 1 млрд. лв. за тези институции". Те настояват за по-бързо разследване и разкриване на извършителите. 

"Александър Антов бе една от иконите на сказанието за това какъв наистина би трябвало да бъде българският преход и в името на светлата му памет ние няма да допуснем смъртта му да остане просто част от черните хроники на медиите", пишат от КРИБ.


Вижте цялото писмо:


ОТВОРЕНО ПИСМО

Поредното показно и нагло убийство в България, този път на един предприемач, символ на това как един българин може да успее и със собствени сили да изгради от дребно надомно производство една истинска империя, безкомпромисно и оглушително постави въпроса: Защо ни е нужно МВР? Защо са ни нужни вицепремиер и министър на вътрешните работи? Защо бюджетът прахосва над един милиард лева за тези институции, когато всеки един от нас може да бъде разстрелян като куче, защото просто не се харесва на някого, или този някой иска да му вземе парите, или направо целия бизнес? Да убие, да ограби, да линчува и то с ясното съзнание, че ще остане безнаказан. Да, наистина безнаказан!

Вече трети ден няма арестуван, няма дори заподозрян, но иначе както винаги се работи по всички версии, докато накрая всички отново забравят. Този път обаче това няма да стане! Александър Антов бе една от иконите на сказанието за това какъв наистина би трябвало да бъде българският преход и в името на светлата му памет ние няма да допуснем смъртта му да остане просто част от черните хроники на медиите. Ако МВР допусне това, КРИБ няма да се примири и ще намери начин да насърчи разкриването на поръчителите, извършителите и пазителите им.

В края на миналата година, по повод протестите на служителите в МВР, четирите национално-представителни организации на работодателите излязоха с обща декларация, с която подкрепиха демонстрираното от правителството и ръководството на МВР желание за реформи в сектор сигурност. Дадохме нашия кредит на доверие. За съжаление отново нищо не се случи. Убийствата и терорът по отношение на личната сигурност  по улиците на България продължават. Вече никой не може да се чувства в безопасност. Дори и да плащаме два пъти – един път над милиард лева  за заплати на безмълвни наблюдатели и регистратори на престъпления и тяхното ръководство и още един път - за да поддържаме армия от охранители, които да пазят икономиката на България и хората, които реално я развиват. Това не може да продължава така! Категорично и  безусловно поставяме следното искане:

-  Да бъдат разкрити и задържани извършителите на убийството на  Александър Антов сега и веднага. Ако това не се случи, министърът на вътрешните работи да подаде оставка.

-  Обръщаме се към Главния прокурор на Република България с очакването виновните да бъдат наказани с цялата суровост на закона. Справедливо, но безмилостно!

-  Обръщаме се и към премиера на  Република България, който, в създалата се ситуация, трябва да ни убеди, че тези, които все още сме останали в България, не сме сбъркали и имаме все още шанс да покажем на света, че сме прави.

КРИБ

Подкрепи Economic.bg