Летище София се сдоби с терминали за зареждане на телефони

Всеки киоск разполага с възможности за зареждане на 8 мобилни устройства едновременно

Летище София се сдоби с терминали за зареждане на телефони
4229 ~ 2 мин. четене

Технически информационни носители (зареждащи киоски) за зареждане на различни видове мобилни устройства бяха инсталирани на Летище София, Терминали 1 и 2. Те могат да се ползват напълно безплатно от всички пътници и посетители на терминалите. 

Събитието се явява продължение на успешния пилотен проект на Аркон Нет ООД за разпространение на първите зареждащи киоски в България, на възлови локации, сред които болница Токуда”, клиники Щерев”, НДК, клуб Перото”, др.

Всеки киоск разполага с възможности за зареждане на 8 мобилни устройства едновременно – два IPhone кабела, по два USB-порта, два за други смарт устройства, два контакта за предвидливи посетители, които си носят зарядно.


Зареждащите киоски са разположени след пътнически и паспортен контрол на Терминал 2 на летището на ниво 1 и ниво 0, към изходите за отвеждане към самолетите. На Терминал 1 са инсталирани 3 бр. зареждащи киоски, един в зона заминаващи и 2 киоска след паспортен контрол.


Техническите информационни носители са високи 2 м, широчината им е 80 см, а дебелината - 20 см. Конструкцията е метална с два лицеви панела от стъкло триплекс с вътрешно LED осветление, странично са разположени удобни поставки за телефоните. Киоските предоставят чудесна възможност за рекламодателите да реализират своите рекламни послания. За периода до края на 2017 г. цените за реклама са промоционални.

 „За нас е много важно с тези устройства да сме в помощ на хората, точно там, където най-много имат нужда, включително са удобни и за хората в неравностойно положение”, каза Венета Димитрова, изпълнителен директор на рекламна агенция Аркон Нет ООД, производител на зареждащите киоски. 

"Желанието ни е да осигурим тази безплатна услуга за хората навсякъде, където те прекарват по-дълго време - в търговския център, във фитнеса, кафенето, без да се притесняват, че батериите на мобилните им устройства няма да издържат достатъчно дълго. От началото на следващата година се надяваме да имаме такива устройства и в други зони на Летище София", допълва Венета Димитрова от Аркон Нет.

Подкрепи Economic.bg