Lidl ще отвори първи супермаркет в Сърбия догодина

Компанията активно купува терени и проектира обекти в западната ни съседка

Lidl ще отвори първи супермаркет в Сърбия догодина
2336 ~ 1 мин. четене

Германската търговска верига Lidl планира да отвори първи супермаркет в Сърбия през 2018 г., като в момента е съсредоточена върху придобиването на подходящи терени, съобщават сръбски медии.

Компанията в момента се концентрира върху придобиването на подходящи терени, строително проектиране и създаване на вътрешна система за управление.

Веригата изгражда супермаркети из цяла Сърбия, но никой от тях няма да бъде отворен преди началото на 2018 г., посочват представители на компанията.

През юли Lidl обяви, че започва да строи търговски комплекс в град Вършац, намиращ се в района на Войводина, а стойността на проекта се оценява на 3.8 млн. евро.

Компанията стартира през май изграждането на първия си супермаркет в Сърбия, разположен в столицата Белград. Очакваше се той да отвори през ноември 2016 г.  

През февруари миналата година, сръбското правителство съобщи, че Lidl планира да отвори логистичен център и 20 супермаркета в балканската държава до края на 2017 г. В дългосрочен план търговската верига възнамерява да отвори около 100 супермаркета в Сърбия, информираха властите.

Подкрепи Economic.bg