„Лудогорец” има шанс в Шампионска лига

Отборът остава в същия състав, каза Кирил Домусчиев

„Лудогорец” има шанс в Шампионска лига
208 ~ 2 мин. четене

На този етап „Лудогорец” нито ще купува, нито ще продава играчи. Това заяви собственикът на футболния клуб и председател на най-голямата работодателска организация у нас – КРИБ Кирил Домусчиев в интервю за Нова телевизия. Той коментира жребия, при който стана ясно, че отборът ще се изправи срещу френския „Пари Сен Жермен”, „Арсенал” и „Базел” по време на Шампионската лига.

Домусчиев обяви категорично, че на този етап няма да бъдат правени промени в отбора, тъй като всички играчи са намерили мястото си в него.

Арсенал беше един от отборите, с който исках да се срещнем на терена. С „Базел” сме се срещали пет, шест пъти. „Пари Сен Жермен” пък не беше отборът, който исках да ни се падне, но това е сериозен отбор със сериозен бюджет, така че сблъсъкът с тях ще бъде интересен, коментира собственикът на „Лудогорец”.

Според него „Арсенал” има интересен стил на игра, въпреки че показа някои колебания в началото на турнирите, но това е отбор със сериозни имена. Все пак обаче той не е непобедим и „Лудогорец” има своите шансове, смята още той.

Домусчиев отрече твърденията, че е получавал оферта да продаде футболния клуб за 15 млн. лв.

„Ако вратата на Европа се затвори за клубовете от Източна Европа, тогава може да преосмислим нашата инвестиционна политика и какви играчи трябва да вземаме”, призна още бизнесменът. Според него за българското първенство ще можем да се справяме и с кадри от нашата школа и по-малко качествени израчи отвън.

„В България никой не гледа разходите, а всички говорят за печалбата. В един момент всички си представят, че 15 млн. евро, които влизат в отбора, отиват в нечий джоб. Но за нас е важно да се самоиздържаме и да инвестираме. Сега например се изгражда нова база на „Лудогорец”, каквато няма никъде другаде на Балканите. Това са огромни разходи, които се измерват в десетки милиони евро”, обясни още Домусчиев.

Той коментира и темата за новия собственик на футболен клуб „Левски”. Според него обаче въпросът не е само да се вкарат пари, а как ще бъдат управлявани те. Домусчиев отхвърли и слуховете, че подпомага финансово отбора на ЦСКА 1948. 

Коментари: 0