Lufthansa ще приземи 150 самолета заради коронавируса

Авиокомпанията удължи периода, в който няма да извършва полети до Китай, до 24 април и до Техеран до 30 април, също така намали дейността си в Северна Италия поради избухването на коронавируса.

Lufthansa ще приземи 150 самолета заради коронавируса

Снимка: @lufthansa

1784 ~ 1 мин. четене
Енея Георгиева Автор: Енея Георгиева

Lufthansa ще спре от експлоатация 150 самолета от общия си флот от около 770 въздушни превозни средства заради коронавируса, заяви германската авиокомпания в сряда, потвърждавайки слуховете, пише Reuters.

„Ние постоянно коригираме плановете си, заради извънредните обстоятелства“, заяви представител на Lufthansa, като добави, че 25 от 150-те приземени самолета са за дълги разстояния. Миналата седмица от компанията казаха, че са спрели от експлоатации 23 въздушни превозни средства за дълги разстояния.

Шефовете на европейските авиокомпании предупредиха, че все още предстои най-лошото за авиационната индустрия по отношение на икономическите щети от избухването на коронавируса. Въпреки това, те прогнозираха, че търсенето може да се стабилизира през следващите седмици.

Авиолиниите на Lufthansa Group, включващи Швейцария, Брюксел и Австрия, ще са с намален брой полети на къси и средни разстояния. През следващите седмици ще летят с до 25% по-малко самолети по тези линии, а в зависимост от това как се разпространява коронавирусът, броят им ще се коригира.

Lufthansa удължи периода, в който няма да извършва полети до Китай, до 24 април и до Техеран до 30 април, също така намали дейността си в Северна Италия поради избухването на коронавируса.

От компанията заяви, че е рано да оценява въздействието на епидемията върху печалбите си, които трябва да бъдат публикувани на 19 март.

Коментари: 0