„Лукойл“ планира да съкрати работната седмица и заплатите в централата

Причината е оптимизация на разходите в нестабилната за петролния пазар обстановка

„Лукойл“ планира да съкрати работната седмица и заплатите в централата

Снимка: Лукойл

6740 ~ 1 мин. четене

От януари 2021 г. руската компания „Лукойл“ възнамерява да намали работната седмица на служителите в централния офис на 35 часа, а заплатите с 10%, съобщиха пред „Интерфакс“ няколко източници.

От „Лукойл“ все още не са коментирали тази информация.

Както се съобщава, ръководството на дружеството – в ерата на нестабилност на пазара и спад в търсенето на петрол, е помислило за подобряване на системата за управление и оптимизиране на организационните разходи с цел повишаване на ефективността и финансовата стабилност на компанията.

Няколко източници съобщават, че руският гигант разработва набор от мерки за подобряване на организационната структура на основната административна служба. За целта трябваше да пренесе някои функции на генералния офис в специално създаден сервизен център за бизнес подкрепа.

"Това ще намали нивата на управление и ще оптимизира броя на персонала както в самата компания, така и в нейните дъщерни дружества. Функциите за поддръжка и счетоводство могат да бъдат възложени на външни изпълнители", обясни един от събеседниците на агенцията.

Подкрепи Economic.bg