Lyft ще си сътрудничи с Waymo в безпилотните технологии

Двете компании обединяват сили в опит да револционизират транспорта

Lyft ще си сътрудничи с Waymo в безпилотните технологии

Снимка: Lyft

316 ~ 1 мин. четене
Американската компания за споделено пътуване Lyft – основен конкурент на Uber, е сключила договор за сътрудничество с Waymo, подразделението на Google за автономни коли. Това съобщи BBC. 

Waymo е сред водещите компании, занимаващи се с изследвания в сферата на автономните превози и от известно време се оглежда за ключови партньорства. В тази връзка от Lyft коментират, че „Waymo притежава най-добрата технология за самоуправление днес и сътрудничеството с нея ще ускори общата ни визия за подобряване на живота чрез най-добрия транспорт в света“

Lyft, която пък предлага услуга за резервации на превози в 300 американски града, вече си партнира с General Motors в разработването на собствен автомобил. Тези отношения обаче няма да засегнат новата сделка с Waymo, твърдят от компанията.

Все повече играчи се надпреварват в разработването на безпилотните автомобили. Надеждата им е да успеят да съчетаят инженерното постижение със системите за резервиране на пътувания и да революционизират транспорта. 

Сред компаниите, работещи в тази област, са Tesla и Apple, редица американски, европейски и азиатски авотмобилни производители, както и някои технологични гиганти като Samsung например. Собственикът на Mercedes Benz Daimler и производителят на автомобилни части Bosch също заявиха по-рано през този месец, че съвместно ще търсят начини да създадат автономно превозно средство. 

Експерименти в областта извършва и отновният конкурент на Lyft – Uber. Съперничеството между двете компании е пословично и обявяването на партньорството между Lyft и Waymo е пореден удар за Uber, смятат анализатори. 
Подкрепи Economic.bg