Магазините на Apple в САЩ остават затворени до май

Служителите продължават да работят от домовете си, съобщи вицепрезидентът по търговията на дребно Дидре О‘Браян

Магазините на Apple в САЩ остават затворени до май

Снимка: БТА

260 ~ 1 мин. четене

Магазините на американския технологичен гигант Apple ще останат затворени на територията на САЩ до началото на месец май и рабониците ще продължат да работят от домовете си заради пандемията от коронавируса, съобщиха от компанията, цитирани от Bloomberg.

В обръщение към служителите старши вицепрезидентът по търговията на дребно Дидре О‘Браян посочва, че компанията очаква „гъвкавите работни уговорки да останат в сила за всички офиси, а всички търговски обекти ще останат затворени до началото на май“.

О‘Браян допълва, че Apple е наясно, че „много родители балансират между уроците на децата си, които в момента са от вкъщи, и работата“. Той насърчи служителите да са открити с мениджмънта по отношение на предизвикателствата, които срещат. И добавя, че компанията работи по възможности да се увери, че „родителите имат подкрепата и гъвкавостта да нагласят графика си спрямо останалите си ангажименти“.

От Apple увериха, че продължават да следят указанията на местните власти свързани с локациите, на които се намират магазините на компанията. От технологичния гигант обявиха още, че решение за отваряне на даден магазин ще се вземе на база „задълбочен, внимателен преглед и новите насоки на местните власти и експерти в областта на общественото здраве“.

Базираният в Купертино, Калифорния, технологичен гигант има 270 магазина в САЩ, които са част от общо 458-те търговски обекта извън Китай, Тайван и Хонконг, където също се наложи затваряне през март заради разпространението на коронавируса.

Подкрепи Economic.bg