Макензи Безос се превърна в най-богата жена в САЩ

Единствената жена на планетата, по-богата от Макензи Безос, е наследницата на L\'Oreal Франсоаза Бетенкорт Майерс

Макензи Безос се превърна в най-богата жена в САЩ

Макензи и Джеф Безос преди развода

Снимка: Twitter профил Джеф Безос

Бившата съпруга на най-богатия човек в света Джеф Безоз, Макензи Безос, се превърна в най-богата жена в САЩ, след като акциите на Amazon нараснаха с 10% между 2 и 9 юли, което донесе на своя  основател и изпълнителен директор Джеф Безос нетна печалба от 188,2 милиарда долара. И така той продължава да е най-богатият човек в света, увеличавайки преднината си пред Бил Гейтс.

Вследствие на драстичното увеличение на акциите на Amazon, бившата съпруга на Безос, се превърна в най-богата жена в Америка, като измести от първата позиция  наследницата на Walmart Алис Уолтън, съобщава Forbes. Припомняме, че когато Джеф и Макензи Безос се разведоха след 26 години семеен живот, тя моментално получи нетно състояние от 38 млрд. долара и стана една от най-богатите жени в света. Оттогава състоянието ѝ се удвои заради пандемията, която тотално промени навиците на потребителите и засили нуждата от покупки на стоки онлайн.

Единствената жена на планетата, по-богата от Макензи Безос, е наследницата на L'Oreal Франсоаза Бетенкорт Майерс, богатството, на която се равнява на 64 милиарда долара. Според някои анализатори обаче е съвсем възможно скоро Безос да я измести от първата позиция, защото акциите на Amazon са с перспектива за трайно увеличение в следващото тримесечие.

Коментари: 0