Марешки предлага референдум за излизане от НАТО

Според него Европа е ограбила българския народ

Марешки предлага референдум за излизане от НАТО
1504 ~ 2 мин. четене

Веселин Марешки лансира идеята за организиране на референдум за излизане на България от НАТО. Новината съобщи самият лидер на ПП "Воля" пред БНР днес.

Според него една истински силна и обединена Европа може да бъде равностойна на САЩ, а не да сме нейна "притурка".

"В момента други държави правят проблеми по света, а Европа плаща сметката. Сметката за Турция защо не се плати от САЩ, а Европа трябва да плаща тези милиарди", заяви депутатът бизнесмен, който има вериги аптеки и бензиностанции.

Според него Европа е ограбила българския народ.

"Те забраниха изграждане на нова АЕЦ, накараха ни да затворим предварително наши реактори, забраниха ни да участваме в "Южен поток". В същото време се изграждат "Северен", "Турски" и всякакви други потоци. Германски, френски, американски фирми съвсем свободно си инвестират и сътрудничат с Русия, но това е забранено на Китай. Нас вместо да ни направят мост към Русия и Изтока, ни правят преграда към тях. На практика едва ли не насила ни вкарват в увеличаване на напрежението. Надявам се да не се стига до военни конфликти. Тези неща могат да бъдат променени, след като истински европейски патриотични формации застанат в управлението или начело на ЕС", изброи Марешки.

Вчера той участва в среща на десни политически лидери, домакинствана от лидера на Френския национален фронт Марин Льо Пен, след като на 1 март "Воля" се присъедини към "Движение за Европа на нациите и свободите". По този повод лидерът на партията коментира:

"Европа по този начин умира, обезкървява се, ограбва се. Трябва да бъде разтърсена отвътре. Да се опитаме чрез едно силно представяне на всички наши сродни партии да направим голяма група в Европейския парламент, с която да променим Европа отвътре. Явно е, че по този начин, хората, които в момента управляват Европа, които на практика не са се явявали на избори и не са избрани от никой, са по-скоро слуги на външни фактори".

Марешки е категоричен, че трябват силни държави за силна Европа:

"В момента ЕС прилича по-скоро на Съветския съюз с един феодал отгоре, някакъв диктатор и отдолу послушни републики, послушни поданици. Идеята на нашето движение е точно обратното - силни европейски народи, които да образуват силна обединена Европа".

Коментари: 0