Марешки: Свалям цените на дизела с още 10 стотинки

Следващата бензиностанция на бизнесмена ще е пак във Варна

Марешки: Свалям цените на дизела с още 10 стотинки

Снимка: Стоян Йотов

4148 ~ 1 мин. четене

Ще намалим още цените на дизела с между 5 и 10 ст., и то скоро. Печелим от бизнеса си и ще продължаваме да инвестираме. Търсим вариант за купуване на петролна база, за да внасяме самостоятелно горива. Това заяви бизнесменът Веселин Марешки в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria. 

По последна информация следващата бензиностанция ще бъде изградена отново във Варна, но предстои откриване на обекти в цялата страна.

Реалната цена на горивата е тази, която е на международната борса. В България в момента има свръхнадценки по веригата търговец на едро-търговец на дребно, бензиностанция и затова се получава така, че ние купуваме горивата с марж от 40-50 стотинки над цената на търговеца на едро, обясни той. Аз показвам, че точно този висок марж дава възможност за навлизане на нов играч на пазара, допълни бизнесменът.

Според него след няколко месеца вече по-ниските цени на горивата ще се възприемат за нещо нормално и цялата страна ще се съобразява и ще продава на тези нива.

Депутатите няма защо да прехвърлят топката към КЗК. Трябва да се въведе регулация на търговията и да се сложи максимална надценка на горивата. Свидетели сме на монопол при вноса на бензин, допълни Марешки.

„Купуваме от вносителите, които са 4-5 фирми в страната. Не можем да предложим нито по-качествено, нито по-некачествено гориво, то е едно й също, въпросът опира до една по-достъпна надценка“, категоричен бе Марешки.

Подкрепи Economic.bg