Мъск е в готовност да започне да произвежда дихателни апарати

Предложението беше отправено от почитател в Twitter

Мъск е в готовност да започне да произвежда дихателни апарати

Снимка: БТА

1764 ~ 1 мин. четене

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск изрази готовност да започне да произвежда дихателни апарати, които да помагат на хората, които са заразени с коронавируса. Предложението беше отправено от почитател в Twitter, а отговорът на Мъск предизвика огромен интерес, разказва Reuters.

„Ще направим дихателни апарати, ако има недостиг“, написа Мъск в Twitter в отговор на предложение на почитател милиардерът да се включи в борбата срещу вируса. Коментарът привлече вниманието на стотици потребители на социалната мрежа, които го призоваха да започне да действа веднага.

Проблемът с недостига на медицинско оборудване за борба срещу коронавируса е по цял свят. Вчера Световната здравна организация (СЗО) започна преговори с Китай за помощ при доставките на здравно оборудване. Междувременно администрацията на Тръмп призова американските строителни компании да дарят респираторни маски на болниците, борещи се с вируса, защото има сериозен недостиг в цялата страна.

Много компании по света вече преобразуваха производствените си линии и започнаха да произвеждат маски. Италиански стартъп пък започна да използва 3D принтер, за да произвежда респираторни клапани, които ще дари на болниците в страната.

Основателят на SoftBank Масайоши Сон пък първоначално предложи да дари милион безплатни бързи тестове за коронавирус този месец. Но след като беше разкритикуван за постъпката си, той реши да направи дарение от един милион безплатни медицински маски.

Коментари: 0