Кукушева: Обмисляме да предложим на правителството да „замрази“ промоциите в магазините

Опасност от липса на храни няма, каза председателят на съюза на хлебарите

Кукушева: Обмисляме да предложим на правителството да „замрази“ промоциите в магазините

Снимка: БСК

Обмисляме да предложим на правителството да се замразят всякакви промоции в търговските магазини с цел да се прекрати струпването на много хора на едно място и презапасяването. Това каза пред bTV Мариана Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите (НБСХС) и координатор на щаба "Храни и напитки", който се сформира заради коронавируса.

„Промоциите водят до струпване на много хора в магазините и ненужно харчене на пари за презапасяване със стоки. Можем да запасим хората с хранителни стоки. Опасност за хляба също няма“, каза още тя.

От думите й стана ясно, че дори и в единствения за момента град в България, който е поставен под карантина, Банско, не са прекъснати доставките. „Вече имаме регулирани доставки в Банско. Може и да има някакви ограничения в самите търговски обекти, но доставки има“, каза още Кукушева.

Тя смята, че бизнесът в сферата на храните и напитките в България е високо социално отговорен. „България е една от държавите, която може да задоволи цялото потребление и нужда от основни храни и напитки. Неслучайно сме казвали, че хранителната промишленост е част от националната сигурност“, каза още тя.

Според нея вече има ясни сигнали, че този „специален месец“ се очаква да продължи около три месеца. Но според нея пандемия от този вирус в България все още не е факт.

Коментари: 0