Американските акции отново се сринаха в сряда

Сенатът прие закон, предоставящ повече от 100 милиарда USD за противодействие на нарастващата пандемия

Американските акции отново се сринаха в сряда

Снимка: БТА

В сряда Сенатът на САЩ гласува и прие закон, предоставящ повече от 100 милиарда USD за противодействие на нарастващата пандемия. Финансирането ще послужи за безплатни тестове, разширяване на платените отпуски, хранителни помощи и други.

Американските акции отново се сринаха в сряда. Инвеститорите се притесниха от икономическите щети, нанесени от коронавируса. Dow Jones се понижи с 1338 пункта, или 6.3%, до 19 898. Това отбелязва първото затваряне под 20 000 от февруари 2017 г. S&P спадна с 5.2% до 2 396 и затвори близо 30% под поставения рекорд от февруари. Индексът Nasdaq Composite се плъзна с 4.7% до ниво от 6 989, отбелязва дневният бюлетин на "Елана Трейдинг".

В Европа индексите продължиха негативното движение. Немският DAX се раздели с 5.5% от стойността си и достигна до ниво от 8441, докато FTSE изгуби 214 пункта до 5080. Великобритания обяви пакет от близо 400 милиарда USD за подпомагане на бизнесите по време на кризата. Правителството заяви, че ще направи „каквото е необходимо“, за да защити икономиката.

Златото спадна с близо 3% в сряда, тъй като инвеститорите продаваха ценни метали, след като допълнителните стимули на САЩ не успяха да успокоят пазарите. Цените на златото паднаха с повече от 12% или над 200 USD, след като миналата седмица скочиха на 1700 долара за унция. XAU/USD се понижи с 2.8% до 1485 USD, a фючърсите в САЩ паднаха с 2.4% до 1488 долара.

Цената на петрола се понижи с 24% на моменти през изминалия ден, или 6.58 долара. След като достигна до ниво от около 20 USD за барел, цената рязко обърна посоката на движение.

Инструменти на фокус

VIR Biotechnology Inc – 4 часова

Компанията разработва лечение за коронавируса с антитела. Ако лечението се одобри, VIR ще поеме дистрибуцията извън Китай. Договорът й с Biogen, която ще произведе препарата ако лечението бъде одобрено,  подкрепя цената на акциите. За момента бавният Стохастик ни дава сигнал за обрат в тренда, но като цяло нагласите ни са бичи.

USD/CAD – Дневна

Валутната двойка отскочи от 200 ЕМА, след което настъпи рязко поскъпване. В момента цената се намира около ниво на съпротива, образувано от предходен 4-годишен връх. RSI ни дава сигнал за прекупен пазар.

XAG/USD – Седмична

След като не успя да пробие горната граница на трендовия канал, среброто рязко поевтиня. Инвеститорите продаваха ценния метал за да затворят част от маржин изискванията си в други активи. В момента среброто отново се намира в долната граница на трендовия канал, като RSI ни дава сигнал за препродаден пазар.

CAC 40 – 4 часова

Засилените продажби  на всички индекси продължава. Коронавирусът нанесе по-голям удар върху световната икономика от очакванията. Френският CAC 40 спадна през изминалия ден с почти 6%. Очакванията ни са спадат да продължи.

Коментари: 0