Мъск се похвали с кола № 1 милион на Tesla

Тя е червен Model Y

Мъск се похвали с кола № 1 милион на Tesla

Снимка: Twitter профил Илон Мъск

1548 ~ 1 мин. четене
Tesla е произвела един милион електрически автомобила, съобщи главният изпълнителен директор на компанията Илон Мъск в Twitter. Мъск направи съобщението, като сподели снимка на колата, червен модел Y, и поздрави екипа на Tesla, че е постигнал крайъгълен камък. Това е важен момент за автомобилния производител, който е основан едва през 2003 г.

Tesla пусна първия си потребителски автомобил „Роудстър“ през 2008 г., което означава, че са били необходими малко повече от дванадесет години, за да се стигне до този основен етап от милион автомобила, коментира The Verge. 

Смята се обаче, че би могло компанията доста скоро а достигне и целта от два милиона произведени автомобила.

В своя отчет за приходите през януари компанията заяви, че се надява да достави над 500 000 автомобила по целия свят през 2020 г. Утвърдени автомобилни производители като Toyota или Volkswagen Group произвеждат над десет милиона автомобила годишно. Независимо от това постижението на Tesla е огромно за автомобилен стартъп, който произвежда само електрически превозни средства.

Компанията за електрически автомобили е постигнала тази цел от 1 милион коли, тъй като започна да произвежда повече от своите автомобили извън САЩ. В края на миналата година тя достави първите си автомобили, произведени в нейната Gigafactory в Шанхай. 

Междувременно компанията подготвя и площадката за четвъртата си Gigafactory близо до Берлин в Германия.

Този месец се очаква Tesla да започне да доставя най-новата си кола - Model Y, месеци преди първоначалния очакван срок - есента на 2020 г. Междувременно в края на 2021 г. трябва да започне производство и на електрическия пикап Cybertruck.
Коментари: 0