Мей още се надява да промени споразумението с ЕС

Британският премиер обвини депутатите за бавния напредък по Brexit

Мей още се надява да промени споразумението с ЕС

Снимка: БТА

Тереза Мей все още мисли, че може да предоговори условията в споразумението за Brexit с ЕС, така че парламентът в Лондон да одобри документа. Това каза самата тя пред депутатите днес.

„Преговорите с Брюксел са в решаващ етап и трябва да сдържаме нервите си. Вярвам, че можем да постигнем споразумение, което парламентът може да подкрепи”, заяви британският премиер.

Така Мей своеобразно отхвърли все по-упоритите спекулации, че ще се стигне до излизане на Великобритания от ЕС без споразумение (т.нар. „твърд” Brexit) или че дори Brexit може да се прекрати.

Лидерът на основната опозиционна Лейбъристка партия Джереми Корбин обвини премиера, че нарочно „протака” постигането на напредък по отношение на Brexit с надеждата да „опъне нервите” на депутатите и да ги накара да приемат вече договореното от нея споразумение с ЕС. Мей обаче отговори, че не тя е тази, която отхвърля документа и която по този начин осуетява напредъка по излизането на Кралството от Блока. Тя припомни, че именно депутатите в средата на януари отхвърлиха споразумението с Брюксел и така създадоха патова ситуация.

Коментари: 0