5 места в Малта, които трябва да посетите

5 места в Малта, които трябва да посетите

Снимка: Economic.bg

Автор: Божидара Иванова

Не е трудно да намерите красиви места в Малта, тъй като цялата държава изглежда приказно. Накъдето и да погледнете, ще се насладите на красотата на истинския средиземноморски стил. Преобладаващият елемент в тази островна държава е морето. 

Във вътрешността на страната се намират някои от най-красивите и ценни обекти, като например град Мдина. Покрай нейните брегове ще откриете най-невероятните сини лагуни на Европа. Плажовете на Малта са истински рай на Земята, благодарение на средиземноморския климат и неподправената красота. 
Представяме ви 5 от най-популярните места, които трябва да посетите в тази малка, но изключително красива държава:
1. Валета
Столицата на Малта на пръв поглед изглежда като морска крепост. Пристанищният град се е превърнал в истински културен център. Той е изключително приятен за разходка с красивите си улици и приятни заведения.
2. Синята лагуна, остров Комино
Този залив с небесно синя вода е обграден от скали, които допринасят за приказната му красота, привличаща хиляди туристи. Синята лагуна е най-посещаването място в Малта. До него може да се стигне с корабче или лодка. Водата е кристално чисто и тюркоазено синя. 
3. Пристанището на Валета
Красивата крайбрежна алея с множество палми, пейки, лодки и кораби е приятно място за разходка. Гледката е изключително зареждаща и приятна. Ако продължите по дължината на алеята ще стигнете до моста с катинари, на който можете да закачите свой. 
4. Мдина
Мдина е старата столица на Малта. Градът е разположен на върха на хълм в централната част  на острова. Известен е още като "Тихият град". Населението на хората, живеещи в крепостта е около 300 човека.
Сърцето на Мдина е впечатляващата катедрала Св. Павел.
5. Гозо
Гозо е малък остров, известен като "Островът на Калипсо". Той е вторият по големина в архипелага. Гозо е по-слабо населен и е известен с живописните си хълмове. 
Коментари: 0