Международен ден за безопасно преминаване през жп прелези

НКЖИ го отбеляза с открит урок и Facebook страница

Международен ден за безопасно преминаване през жп прелези

Снимка: Стоян Йотов

За осма поредна година НКЖИ се включва в Международния ден за безопасно преминаване през жп прелезите, който се провежда по инициатива на Международния съюз  на железниците (UIC) от 2009 г. насам.

В тази връзка инж. Бисер Минчев – главен ревизор по безопасността в ДП НКЖИ, ще изнесе „открит урок“ за безопасността при преминаване през железопътните прелези пред ученици от 10 и 11 клас на 23 СОУ „Фредерик Жолио-Кюри“, което се намира в близост до жп гара Подуяне.

Тази година към инициативата на НКЖИ се присъедини и Константин (Тити) Папазов.

Събитието ще се състои днес (10.06.2016 г.), от 12.00 часа, в 23 СОУ „Фредерик Жолио-Кюри“. Адресът на училището е:гр. София, бул.“Ситняково“ 21.

Като част от кампанията тази година, отдел „Връзки с обществеността и протокол“ на НКЖИ създаде Фейсбук страница „Видиш ли релси, мисли за влак - https://www.facebook.com/mdbpjp/?ref=aymt_homepage_panel.

Страницата вече функционира. На нея са публикувани информация за Международния ден за безопасно преминаване през железопътните прелези; снимки; клипове от камери на НКЖИ на прелези с нарушения  на водачи на МПС. На страницата могат да бъдат подавани и сигнали проблеми, свързани с функционирането на обезопасителните съоръжения.

Коментари: 0