„Мисис Икономика“ е отличие, което не губи своята стойност

Гордеем се, че Siemens е сред двигателите на технологичния прогрес в България

Д-р инж. Боряна Манолова, \"Мисис Икономика\" 2014 г.

„Мисис Икономика“ е отличие, което не губи своята стойност

Д-р инж. Боряна Манолова е главен изпълнителен директор на Siemens и печели престижната награда "Мисис Икономика" през 2014 г. 

Г-жо Манолова, как се чувствате като Мисис Икономика няколко години по-късно?

„Мисис Икономика“ е отличие, което не губи своята стойност през годините, дори напротив. Аз самата бях наградена през 2014 г. Оттогава Siemens България получи още няколко престижни отличия, но продължавам да смятам тази награда за една от най-ценните, а великолепната статуетка на Ставри Калинов продължава да стои на видно място в кабинета ми.

През годините това отличие беше ли стимул и двигател за още по-високите постижения на компанията?

Siemens е компания, която тази година празнува своята 140-а годишнина в България. Гордеем се, че сме сред двигателите на технологичния прогрес в страната ни от Освобождението до днес, доставяйки най-модерните за времето си технологии в сферата на транспорта, комуникациите, медицинската техника, енергетиката, индустрията и способствайки за модернизацията на родната икономика.

През тази юбилейна година компанията ни откри и два нови центъра – във Варна и София, така че продължаваме 140-годишната традиция да работим за утвърждаването на имиджа на България като технологично напреднала държава, с благоприятна среда за бизнес и добри практики.

В този смисъл престижни отличия като титлата „Мисис Икономика“ за нас са както потвърждение, че вървим в правилната посока, така и голяма отговорност да не сваляме летвата. Още по-ценен за нас е фактът, че тази награда се присъжда от името на бизнеса в България, част от който са и нашите клиенти и партньори.

От какво значение е фактът, че Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и сп. „Икономика” отличават най-успешните в бизнеса? Според вас важно ли е конкурсът „Мистър и Мисис Икономика” да продължава да награждава успешните примери в бизнеса?

Както Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, чиито заместник-председател имам удоволствието да съм, така и сп. „Икономика“ са се доказали във времето като институции, които работят за модернизирането на българската икономика, насърчаването на добрите бизнес практики и подкрепата за легалния бизнес и неговото развитие в България.

За мен наградите „Мистър и Мисис Икономика“ са продължение на тази мисия, отличавайки компании и личности, които споделят тези ценности и полагат значителни усилия за тяхното налагане. А ние определено имаме нужда от добри примери.

Вече сме в „преддверието” на тазгодишната церемония. Какви са вашите пожелания към новото издание?

Вярвам, че и в това издание изключително силната конкуренция ще даде възможност да се отличат наистина най-добрите.

Желая от все сърце на организаторите все така уверено да държат ръка върху пулса на българския бизнес, да дават трибуна на успеха, постигнат с труд, отдаденост и коректност, и ,разбира се, да продължават още дълги години да награждават най-заслужилите в бизнеса.

Тази година конкурсът "Мистър и Мисис Икономика" ще се проведе на 4 декември и тогава ще станат ясни победителите. 

Коментари: 0