7,6 млн. лв. инвестиция в Ботевград

„Интегрейтид Микро-електроникс България” ще разшири базата си

7,6 млн. лв. инвестиция в Ботевград
Над 7,6 млн. лв. ще инвестира „Интегрейтид Микро-електроникс България”  ЕООД в разширяване на базата си в Ботевград. Компанията получи първия за годината сертификат за инвестиция Клас А, издаден по реда на Закона за насърчаване на инвестициите. Документът бе връчен от зам.-министъра на икономиката Даниела Везиева.

Тя подчерта значението на проекта, чиято реализация ще доведе до разкриване на над 400 нови работни места в сферата на автомобилостроенето в район с висока безработица, какъвто е Ботевград.

Г-н Ерик Де Кандидо, изпълнителен директор на "Интегрейтид Микро-електроникс България" ЕООД благодари на Министерство на икономиката и на Българска агенция за инвестиции от името на инвеститора и поясни, че фирмата се занимава с производство на електронни платки, като 92% от продукцията е за целите на автомобилната промишленост, а останалата част - за потребителския сектор.

По време на церемонията Везиева изтъкна, че през тази година едни от най-важните приоритети на правителството са постигането на макроикономическа и финансова стабилност, която да създаде условия за висок икономически растеж. „Фокус в усилията ни са и подобряване на връзката между бизнеса и висшите училища, облекчаване на административната среда, която е определяща за работата на бизнеса, както и предоставянето на инвестиционни стимули и мерки за насърчаване на достъпа до финансиране на малките и средните фирми чрез европейски средства“, посочи Везиева. По нейни думи прилагането на мерки в тези сфери ще доведе до цялостно подобряване на бизнес и инвестиционната среда в страната.

Зам.-министърът на икономиката цитира международни класации, излезли в края на миналата година, чийто оценки и анализи определят България като добро място за правене на бизнес и инвестиции. Тя посочи, че България заема 3-то място сред топ 15-те производствени локации в света по отношение на техния растеж, според Growth Index на годишната класация Manufacturing Index 2015, както и 12-та позиция в годишната класация Global Services Location Index за 2016 г. за най-атрактивна аутсорсинг дестинация.

„Интегрейтид Микро-електроникс България” ЕООД гр. Ботевград е поддоставчик и производител на електронни компоненти и услуги за производителите на оригинални електронни и електрически части и устройства за автомобилния, индустриален и битов сектор.

Коментари: 0