МРРБ с инвестиционен план за Северозападна България

Демографията е един от основните проблеми на този регион, обясни Томислав Дончев

МРРБ с инвестиционен план за Северозападна България

Министерство на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ) подготвя инвестиционен план за Северозападна България. Това заяви вицепремиерът по еврофондовете и икономическата политика Томислав Дончев, съобщиха от пресцентъра на партията. 

"Разчита се голяма част от мерките, заложени в инвестиционния план, да бъдат финансирани от оперативните програми, но това не означава, че проблемът ще бъде разрешен напълно. Затова нашата задача е да намерим най-добрата формула, за да вървим напред. За да има значим прогрес, трябва да има повече лидери на различни нива, които да движат нещата напред. Тук най-важен е човешкият ресурс, защото парите могат да следват хората", подчерта Дончев.

Според вицепремиера икономическата ситуация и в други региони е аналогична на тази в Северозападна България. 

"С публични финанси можем да градим пътища, площадки, ж. п. линии, детски градини и други, но не можем да създадем заетост. Всяко целенасочено финансиране само на един сектор е обречено на провал", обясни Дончев. 

По думите му, един от проблемите на Северозапада е демографията. Дончев обясни още, че в сравнение с икономиката демографията не е управляема, защото зависи от доходи и от сигурност.

Коментари: 0