Над 300 участници се включиха в Хакатон 2017

Отборите разполагаха с 24 часа, за да разработят технологични решения в няколко области

Над 300 участници се включиха в Хакатон 2017
1416 ~ 1 мин. четене
Над 300 участници в 40 отбора са се включили в Хакатон 2017. Събитието се проведе в петък в Експериментариума на „София Тех Парк“, а поводът е 10 години членство на България в Европейския съюз. Инициатори на събитието са Представителството на Европейската комисия у нас и Столична община, а основен организатор е Асоциация за развитие на София в партньорство с Фондация Webit, Софтуерния университет и Upnetix.

Отборите разполагаха с 24 часа, за да разработят технологични решения в областите образование, устойчивост или друго предизвикателство на 21 век.

“Хакатонът показва някои от основите, върху които информационните и комуникационните технологии се развиват в София и страната – работа в екип, дигитални умения, страст за нови и интересни решения, готовност от страна и на администрацията, и на бизнеса да подкрепят хората с идеи”, коментира кметът на София Йорданка Фандъкова.

Най-младите състезатели са 15-годишни ученици, а най- опитните са учени от БАН. Отбори са сформирали студенти от 12 университета, частни фирми, неправителствени организации и независими участници от София, Бургас, Русе, Велико Търново, Пловдив, Добрич, Каварна, Стара Загора, Перник и Тръстеник.
Подкрепи Economic.bg